HTML

Válogatott levelek

A levél az emberi érzelmek legközvetlenebb írásbeli kifejezésformája, az emberi érintkezés, a lelkek egymásra találásának különös alkalma és lehetősége.Nemcsak érdekfeszítõ olvasmányok, hanem igen fontos dokumentumok, jelentõs források is a lelki élet búvárai, meg a társadalom és az irodalom kutatói számára... Versek, melyek akár levél helyett is íródhattak volna...[szerintem]

Friss topikok

Robert Graves angol költő levele
Aczél György miniszterhez


Kedves barátom,

A feleségemmel augusztus 10-én jövünk Budapestre, meghallgatni a Mozart operát Devecseri Klárával, remélem, jókedvben és egészségben találom, a hétvégét Klára házában töltjük.

Elnézését kérem Edmondo de Lascelles  miatt, ő egy rejtélyes ember és azt állítja, hogy ő Mexikó ENSZ-nagykövete. Azt is mondják, hogy amerikai állampolgár (aminek nincs jelentősége) és gazdag amerikai nőket vett el. De a szememben az a legfőbb bűne, hogy utálja Magyarországot mint rest és csúf országot. Pajzsnak akart használni egy úthoz Mao Kínájába idén ősszel, valami megállapodás alapján az ottani pakisztáni nagykövettel. De ennek vége.
Felejtse el!

Tényleg, viszem a könyvet, amit ő elfelejtett elvinni, viszem a Költemények 1971-72 korrektúráját, októberben jelenik meg. Azt hiszem, jelentősek. Örülök, hogy Josef Meissner újra Magyarországra látogathat. A politika csak politika, és Joe Meissner egy igazi magyar, rendkívül bátor ember, nemes és méltóságteljes, és megmentette lányom – lányunokáim életét Ausztráliában magára vállalva a veszélyt.

A fő oka, hogy Magyarországra jövök, hogy Önt lássam, nem több. Beteg voltam egy ideig, de legalább megtaláltuk az okot, ami nem súlyos, a legrosszabb tünet a memóriavesztés közvetlen dolgokban. De hamarosan vége lesz.
Tetszett a londoni nagykövetük.

Hű barátja
Robert Graves

-*-

(Robert von Ranke Graves (1895-1985), a német-ír származású angol költő regényes életét és hatalmas életművét egy egész könyvben is nehéz volna összefoglalni. A műfajok sokféleségén túl a megcélzott befogadók körét is szélesre tárja. lyen gazdag a tevékenységek köre, amelyeket vele kapcsolatban említhetünk.)

-*-*-*-*-*-*-

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levelbonto.blog.hu/api/trackback/id/tr112025114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása