HTML

Válogatott levelek

A levél az emberi érzelmek legközvetlenebb írásbeli kifejezésformája, az emberi érintkezés, a lelkek egymásra találásának különös alkalma és lehetősége.Nemcsak érdekfeszítõ olvasmányok, hanem igen fontos dokumentumok, jelentõs források is a lelki élet búvárai, meg a társadalom és az irodalom kutatói számára... Versek, melyek akár levél helyett is íródhattak volna...[szerintem]

Friss topikok

Jakob Grimm meseíró levele
Matthäus von Collin írónak

 


A Grimm-testvérek legidősebbike, Jakob Grimm a levelet Matthäus von Collinnak (1779–1824) írta, aki a jelzett időpontban a bécsi kormányzat pénzügyi osztályán udvari fogalmazóként tevékenykedett.

Nagyságos Collin udvari fogalmazó úrnak. Leadni a Schwertgasse-n a „zu den 7 Schwerten ” nevű házban Bernhard úrnál. Hátsó lépcső, második emelet.

Miután hosszú ideig a rossz idő volt az oka annak, hogy elhalasszam az Ön által engedélyezett látogatást nyári lakában, most sürget az elutazásom és ezennel írásban kell megköszönnöm itteni tartózkodásom alatt (irántam) tanúsított jótéteményeit. Kérve kérem, ajánljon be engem Collin asszonynak, Ernst Bernhardnak (akit szerdán és ma hiába kerestem a Schwertgasse-n) és alkalomadtán Ernst von Hammer úrnak és kívánom, hogy maradjak meg az Ön jó emlékezetében.

Jakob Grimm.
Bécs 1815. július 1-jén
Sietve.

-*-*-*-*-*-*-

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levelbonto.blog.hu/api/trackback/id/tr662025176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása